Spuitwerk en spackspuiten

Spuitwerk of spackspuiten, wat houdt het in? Voor een sterke en strakke afwerking van muren en plafonds kunt u ervoor kiezen om ze te laten bespuiten met spack.

Spuitwerk en spackspuiten

Spackspuiten ofwel spuitwerk is een voordelige en snelle manier om uw muren en plafonds te laten afwerken en kan toegepast worden op alle vlakke en gladde minerale ondergronden zoals o.a. beton, kalkzandsteen, gipsblokken en cement gebonden platen.

Eventueel wordt het oppervlak eerst behandelt met voorstrijkmiddel. Wanneer de wand voorbehandeld is en egaal genoeg is kan de spack op het oppervlak worden gespoten.


Dit is een gedetailleerde klus die uitgevoerd wordt met behulp van een spackspuitmachine die onder hoge druk de spack op de muur of het plafond spuit. Alle werkzaamheden kunnen vaak op dezelfde dag worden uitgevoerd.

U kiest zelf de structuur van de spackpasta: hoe grover de korrel des te meer structuur uw interieur krijgt en hoe fijner de korrel des te strakker de afwerking zal zijn. Ook kunt u kiezen uit allerlei verschillende kleuren.

Meer weten over spuitwerk en spackspuiten? Neem dan contact met ons op.