Buitengevelisolatie voor oude en monumentale panden

Heeft u een ouder huis met enkelsteens gemetselde muren? Dan kunt nogal eens last hebben van vochtproblemen en optrekkende kou. In de periode dat uw huis gebouwd werd, maakten ze gebruik van gemetselde trapfunderingen. Die zijn poreus, waardoor water naar boven kan trekken en er kans is op optrekkend vocht.

Schimmels, vocht, loslatend stucwerk, problemen in de constructie, een onbehaaglijke sfeer en een ongezond leefklimaat zijn het gevolg.

Wij hebben voor u dé oplossing!
 • Buitenmuren weer als nieuw, met respect voor het gebouw
 • Een comfortabel en gezond binnenklimaat
 • Vochtproblemen worden opgelost, toekomstige voorkomen
 • U bespaart geld op uw energierekening

En deze oplossing is ook nog eens goedkoper en completer dan de andere opties op de markt.

Om te begrijpen waarom onze oplossing de meest complete is, willen we u eerst uitleggen hoe die vervelende vochtproblemen in uw huis ontstaan.

Hoe ontstaan vochtproblemen?

Vochtproblemen ontstaan op het punt in de muur waar warm en koud elkaar tegenkomen. Dit noemen we het dauwpunt. Als u alleen maar de binnenkant van uw woning isoleert, ligt het dauwpunt meer naar binnen. Waar de isolatie is aangebracht is het namelijk het warmst, en het vocht dat via de buitenkant en onderkant van de muur naar binnen trekt, is koud. Het vochtprobleem ontstaat dus dicht bij waar u leeft, aan de binnenkant van de muur.

Het isoleren van de buitengevel is dus veel belangrijker dan binnen isoleren. Als u de buitengevel isoleert, dan brengt u het warmste punt helemaal naar de buitenkant van uw muur, en het dauwpunt dus ook. Mochten er nog vochtproblemen ontstaan, dan is dat ver weg van uw binnenmuur. Het resultaat is een comfortabel en gezond binnenklimaat. En niet onbelangrijk, geen ijskoude muren meer.

Maar daar houdt het niet op. Als u een oudere woning heeft, is de fundering zoals eerder gezegd poreus. Zou u alleen de buitengevel isoleren, dan kan het vocht alsnog via de onderkant uw muur intrekken. We noemen dat optrekkend vocht.

Vochtprobleem opgelost, uw huis weer als nieuw én super geïsoleerd?

Dé oplossing om optrekkend vocht te voorkomen is door de muren te injecteren met een speciale waterdichte vloeistof. Wij gaan nog verder dan dat. We graven de fundering net wat verder uit dan nodig. Naast dat we de bouwmuren injecteren tegen optrekkend vocht, zorgen we ook voor een extra isolerende en waterdichte laag waarmee we de fundering waterdicht maken. Ook leggen we een drainagesysteem aan, zodat het water snel afgevoerd wordt als het regent. Als laatste stap brengen we een geïsoleerde kantplank aan. Dit is een mooi afgewerkte plaat met een isolerend effect.

De buitenkant van uw woning wordt afgewerkt met een mooie sierpleister. Wij zijn specialist op het gebied van renovatie van oude en monumentale panden, dus uw karakteristieke oudere woning is bij ons in goede handen. Binnen kunt u alle isolatie en gipsplaten verwijderen en direct op de muur stukadoren. Zo creëert u binnen ook nog eens meer ruimte.

Dus, wat doen we voor u?
 • Buitengevelisolatie
 • Buitengevels naar wens afwerken
 • Fundering ontgraven
 • Bouwmuren injecteren
 • Fundering waterdicht maken
 • Drainage aanleggen
 • Aanbrengen van geïsoleerde kantplank
 • Gevels afwerken met sierpleister
Uw huis is weer als nieuw, prachtig hersteld in zijn oude glorie of juist met een moderne draai. Uw vochtproblemen zijn opgelost en worden in de toekomst voorkomen. Met de buitengevelisolatie zit u er voortaan warmpjes bij, in een comfortabel en gezond binnenklimaat.

Bent u nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak. We komen graag bij u langs om u de mogelijkheden te laten zien.